Nieuws
 | update 

Aan­slag poli­tie­kan­toor Kort­rijk: ver­dach­te (17) ook bekend voor over­last aan station

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De jongeman die in Kortrijk is opgepakt voor de aanslag met een brandbom op het politiekantoor, is geen onbekende voor justitie. Het gaat om een jongeman van 17 jaar uit Ingelmunster. Hij was ook betrokken bij recente gevallen van overlast aan het Kortrijkse station. Bij het incident vanmorgen raakte niemand gewond.

De jongeman wordt verhoord door de politie van de zone RIHO (Roeselare, Izegem en Hooglede). Hij zal morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die zal beslissen wat met hem zal gebeuren.

Aanslag met brandbom op inkomhal

Het incident gebeurde vanmorgen rond 8u30 aan het politiekantoor in de Minister de Taeyelaan in Kortrijk. De molotovcocktail werd naar de deur gegooid. Een steekvlam zorgde voor heel wat schade.

Aanslag politiekantoor 2

Verdachte opgepakt

Niemand raakte gewond, bevestigt de politie maar de medewerkers die er toen aan het werk waren zijn fel onder de indruk. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Twee jaar geleden werden er twee zulke brandbommen tegelijk naar de ingang gegooid

Het vuur kon snel worden geblust. De politie kon een verdachte oppakken die wou vluchten. Het gaat om een jongeman van 17 jaar.

Het parket voert het verdere onderzoekDe ingang van het politiekantoor is afgezet en speurders zijn ter plaatse voor het sporenonderzoek.

Vincent van quickenborne

Burgemeester Kortrijk Vincent Van Quickenborne

"We laten ons niet afschrikken" (Burgemeester Vincent Van Quickenborne)

Of de aanslag iets te maken heeft met de recente feiten aan de stationsbuurt wil burgemeester Van Quickenborne niet gezegd hebben. Maar dit zal de politie niet tegenhouden om daar te blijven controleren.

"Zonder in te gaan op die concrete zaak kan ik zeggen dat noch de politie, noch de stad zich zal laten intimideren door dergelijk verwerpelijk gedrag", zegt de burgemeester.

"We zijn op dit ogenblik bezig met doorgedreven controles in de stationsomgeving. We gaan daar ook mee door. En we zullen ook doorzetten met onze plannen voor een extra politiepost aan het station. Dat is nodig om de overlast en de criminaliteit die daar is onder controle te krijgen."

2022-12-05 00:00:00 - Vlaams Belang: “Stadsbestuur Kortrijk wil voor ruim 1,5 miljoen euro per jaar gaan flitsen”

Wouter Vermeersch Vlaams Belang Kortrijk

Vlaams Belang vraagt spoedzitting politieraad

Oppositiepartij Vlaams Belang in Kortrijk wil dat de politieraad in spoedzitting bijeenkomt.

"De feiten van geweld in Kortrijk stapelen zich op en worden steeds driester”, reageert fractieleider en kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

“De fysieke aanvallen op onze agenten zijn haast niet meer te tellen en dit is bovendien de tweede aanslag op de Kortrijkse politie in drie jaar tijd. Zonder drastisch ingrijpen dreigt de situatie nog verder te escaleren. Het is tijd dat er krachtiger wordt opgetreden tegen dat geweld.

We moeten ons focussen op de toegenomen onveiligheid in Kortrijk en haar deelgemeenten en op de bestrijding van het toenemend geweld tegen onze agenten. Maar wij voelen steeds weer aan dat de stadscoalitie van Team Burgemeester (Open VLD), N-VA en Vooruit in Kortrijk bang is om daarbij man en paard te noemen”.

"Laffe daad vraagt stevige aanpak" (cd&v Kortrijk)

"Met cd&v Kortrijk veroordelen we deze laffe daad en spreken we uitdrukkelijk onze grote steun uit naar de politiemensen van politiezone Vlas", reageert Pieter Soens, fractieleider cd&v in de politieraad. "Een aanval tegen onze orde- en veiligheidsdiensten kan niet, nooit."

"Er is duidelijk nood aan een stevige aanpak van dit soort laffe aanvallen. Er roert van alles in onze stad en dat wordt steeds duidelijker. Met cd&v Kortrijk blijven we dan ook pleiten voor een Maatschappelijk Interventie Team en een politiepost in het stadscentrum: twee zaken die mee een antwoord moeten bieden aan de huidige problematieken waar Kortrijk mee te kampen heeft."

Politiekantoor kortrijk

Google Maps

Andy Debo
Nathalie Dewulf
Bart Coopman