Nieuws

Aan­hou­ding ver­lengd voor ver­dach­te van moord zon­der motief in Tielt

2023-05-05 00:00:00 - Aanhouding verlengd voor verdachte van moord zonder motief in Tielt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 21-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. De beklaagde bracht zijn slachtoffer met messteken om het leven. Het motief van de jongeman blijft een raadsel. 

De feiten speelden zich af op zaterdag 6 maart 2021. De hulpdiensten kregen rond 22.50 uur een oproep binnen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D'Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.

Onduidelijk motief

Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden. Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april 2021 een verdachte werd opgepakt.

De volgende dag werd de verdachte voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar het blijft onduidelijk waarom Leander Quintyn van het leven werd beroofd. Slachtoffer en dader kenden elkaar immers helemaal niet.

Toerekeningsvatbaar

Volgens de verdediging zou er op het moment van de feiten ook helemaal niets gezegd zijn. Het moraliteitsonderzoek is al een tijdje helemaal afgerond, maar dat heeft geen nieuwe elementen aan het licht gebracht. 

Vrijdagochtend heeft meester Randall Huysentruyt aangedrongen op de vrijlating van zijn cliënt. Na meer dan twee jaar is het nog steeds wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiaters. Hun verslag zal cruciaal zijn om te oordelen over de toerekeningsvatbaarheid van de verdachte.

Lees ook:

Belga