Nieuws

91-jari­ge vrouw komt om bij woning­brand in Harelbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Harelbeke is afgelopen nacht een vrouw van 91 jaar om het leven gekomen bij een woningbrand in de Deerlijksestraat. Alle hulp kwam te laat. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht, zo is vernomen van het parket.

De brandweer kreeg rond twee uur in de nacht van vrijdag op zaterdag een oproep voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. In de rijwoning troffen ze de 91-jarige bewoonster. De vrouw werd nog naar buiten geëvacueerd en gereanimeerd, maar de hulp kon niet meer baten. 

"Het slachtoffer heeft zelf nog haar buurvrouw gebeld om te zeggen dat er brand was uitgebroken, maar ze was niet goed te been en verplaatste zich met een rollator. Ze slaagde er niet in om de woning te verlaten", zegt Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen.

Het parket heeft een wetsdokter en branddeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden te onderzoeken. De wetsdokter concludeerde dat de vrouw aan CO-vergiftiging overleed. Volgens de branddeskundige is de brand accidenteel ontstaan in de woonkamer, de precieze oorzaak wordt nog onderzocht. 

Belga
Thibaut Desmarets