800 trac­to­ren rij­den dwars door West-Vlaan­de­ren naar Brussel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zowat 800 tractoren zijn vanmorgen vroeg vanuit Gistel en Ieper vertrokken naar Brussel. Daar voeren de boeren actie tegen het Vlaamse landbouwbeleid. Hier en daar was er verkeershinder, vooral op lokale wegen. Dronebeelden tonen een indrukwekkende colonne van landbouwtractoren.

De eerste protesterende boeren zijn op de middag toegekomen aan de Havenlaan in Brussel. Er worden 3.000 boeren op hun tractor verwacht, van wie zowat 1.000 jonge boeren. Veel tractoren dragen slogans om het uitblijvende stikstofakkoord en het landbouwbeleid aan te kaarten: onder meer 'Met Demir aan de top, is het landbouwbeleid een flop', 'mijn toekomst onzeker, uw eten ook' en 'Vlaanderen, laat de boer boer zijn' zetten de boodschap van de boeren kracht bij. 

Van de Havenlaan vertrekken de tractoren omstreeks 12.30 uur à 13.00 uur in colonne naar het kruispunt Kunst-wet.

in Vichte)

 

Bekijk ook:

Indrukkende dronebeelden uit Oedelem

Vanuit de lucht zien de colonnes er indrukwekkend uit. We kregen dronebeelden van Gerrit Nemegeer van het verzamelpunt vanmorgen om 7 uur in Oedelem (zie hieronder).

"De beelden zijn gemaakt op het verzamelpunt in Oedelem op het kruispunt van de Knesselarestraat en de Schipperstraat. Van daaruit reden ze richting Lievegem om aan te sluiten op de grotere colonne tractoren die van Eeklo naar Gent reden", vertelt Gerrit.

2023-03-03 00:00:00 - 800 tractoren rijden dwars door West-Vlaanderen naar Brussel - boerenactie2.jpg
Ben Storme
Andy Debo
Belga