Nieuws

67 getui­gen op pro­ces over dood­slag in Kortrijk

2021-10-22 00:00:00 - Vrouw van 30 die Caroline Kint dodelijk verwondt, blijft in cel

Op het assisenproces tegen Athena M.(32) en Lorine D. (52) zullen in juni 67 getuigen gehoord worden. De beschuldigden moeten zich verantwoorden voor doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk door M. met geweld van het leven beroofd.

Caroline Kint woonde in hetzelfde appartementsgebouw als de broer van Athena M.. Het slachtoffer zou al vaker haar beklag gedaan hebben over de overlast die haar overbuurman veroorzaakte in het pand langs de Minister Tacklaan in Kortrijk. De avond van 15 oktober 2021 zocht Athena M. het slachtoffer op. Kint kreeg rake klappen en schoppen op het hoofd, waardoor ze het bewustzijn verloor. De beschuldigde sleepte het lichaam vervolgens het appartement binnen. Dankzij een buurman waren de hulpdiensten snel ter plaatse, maar Caroline Kint overleed op 21 oktober in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Ook buurvrouw voor assisen

Sindsdien zit Athena M. in voorhechtenis op verdenking van doodslag. Haar broer en twee medebeklaagden moeten zich begin juni voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor schuldig verzuim. Een buurvrouw van het slachtoffer moet wel voor het hof van assisen verschijnen. Lorine D. werd half december 2021 opgepakt en zat bijna vijf maanden in voorhechtenis. De beschuldigde zou M. vlak voor de feiten opgestookt hebben. Bovendien zou ze het slachtoffer aangewezen hebben en was ze getuige van de feiten. Athena M. gooide haar de portefeuille van Kint toe, al gooide D. die portefeuille onmiddellijk terug. In die omstandigheden staat enkel Athena M. terecht voor diefstal van de handtas van het slachtoffer.

Schermafbeelding 2024 05 08 083304

Tijdens de preliminaire zitting werd beslist om in totaal 67 mensen als getuige op te roepen. De getuigenverhoren zullen daardoor wellicht een ganse week in beslag nemen. De meest opvallende naam op de getuigenlijst is wellicht de broer van Lorine D.. De man heeft een erg zwaar strafblad en stond zelfs bekend als een van de gevaarlijkste gedetineerden van het land. Ondertussen werd hij geïnterneerd.

Het proces gaat op maandagnamiddag 3 juni verder met de samenstelling van de volksjury. Op vrijdag 7 juni zal de procureur-generaal haar akte van beschuldiging voorlezen. Daarna zullen de beschuldigden verhoord worden door voorzitter Bart Meganck. Athena M. en Lorine D. riskeren 30 jaar opsluiting.

Belga
Ben Storme