Nieuws

4de ver­dach­te opge­pakt in zaak bedrei­gin­gen Van Quickenborne

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne is een vierde verdachte geïdentificeerd en opgepakt in Nederland. 

Het federaal parket maakte zaterdag bekend dat Van Quickenborne na bedreigingen onder verhoogde beveiliging is geplaatst. Er was sprake van "recente" bedreigingen die "zeer ernstig" moeten worden genomen. Er werden drie Nederlanders (van 20, 29 en 48 jaar) gearresteerd in Den Haag en omgeving, zo meldde het Nederlandse Openbaar Ministerie. Het federaal parket heeft om hun overlevering gevraagd. En er wordt dus nog naar een vierde verdachte gezocht.

Vrijdagochtend werd een verdachte auto met Nederlandse nummerplaat opgemerkt aan de woning van Van Quickenborne in Kortrijk, waar hij ook titelvoerend burgemeester is. Het is niet bekend of in de auto inzittenden waren, maar er zouden wel wapens aangetroffen zijn: kalasjnikovs, vuurwapens en flessen met benzine. De dreiging zou uit het drugsmilieu komen, er wordt ook gesproken over mogelijk een poging tot ontvoering.

Van Quickenborne zelf reageerde zaterdag via sociale media. "Het sterkt mij in de overtuiging dat we moeten blijven strijden", zo zei hij. "De criminelen voelen zich in het nauw gedreven. Dat gevoel is terecht. Want we zullen de strijd tegen de georganiseerde misdaad blijven voeren, met meer mankracht en middelen dan vroeger." Premier Alexander De Croo noemde de dreiging ten aanzien van de minister "totaal onaanvaardbaar".

LEES OOK: 

Redactie
Belga