Nieuws

33 tot 34 graden

2022-08-12 00:00:00 - 33 tot 34 graden

Ook vandaag wordt weer een hele warme dag met maxima die landinwaarts weer gemakkelijk afkloppen rond een 33-34 graden met enkel maar zon, zon en nog eens zon. Aan zee kunnen de maxima oplopen tot 28 graden

Een snikhete dag dus, die de prelude vormt voor een al even snikheet weekend.

Vanavond

Vanavond koelt het dan opnieuw heel langzaam af met pas laat in de avond weer temperaturen onder de 20 graden, maar niet in de steden. Daar blijft het tot de ochtend 20 graden en meer.

Weekend

Morgen krijgen we dan weer een tropische dag met maxima rond 34 graden, lokaal nog een graadje meer. Veel zon en een zwakke wind uit een oost tot zuidoostelijke hoek.

Zondag kan er gaandeweg de dag wat bewolking binnensluipen. Niet veel, maar het zal niet zo zonnig meer zijn. Het blijft wel heel warm met maxima van 33 tot 35 graden bij een naar zuid draaiende wind.

Aan zee

Vandaag wordt net als gisteren een droge, zonnige dag met maxima die al kunnen oplopen naar 28 graden. De eerst zwakke noordoostelijke wind draait daarbij vanmiddag naar het noorden en gaat dan matig waaien onder invloed van wat zeebries.

Vanavond en vannacht is het helder en rustig bij minima die tegen de ochtend dalen naar waarden rond 17 à 18 graden. Morgen krijgen we ook weer een volop zonnige dag bij maxima dan rond een 30-tal graden.

Bart Coopman