Nieuws

32.000 oproe­pen bij Tele-Ont­haal: extra ver­goe­ding voor vrijwilligers

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De vrijwilligers van Tele-Onthaal West-Vlaanderen hebben vorig jaar zo’n 32.000 oproepen binnengekregen via telefoon of chat. Dat is een stijging met 2% in vergelijking met het jaar daarvoor. De meeste bellers zijn vrouwen, met vragen over relaties, mentale gezondheid en eenzaamheid.

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits bracht vandaag een bezoek aan Tele-Onthaal West-Vlaanderen in Brugge. Ze sprak er met 2 van de 141 vrijwilligers. Zij hebben het druk, met zo’n 70 gesprekken per dag en ook 's nachts.

Extra vergoeding

De minister waardeert hun inzet en belooft extra middelen voor hun verplaatsingskosten. Da's ook hun enige vergoeding.

Vlaams Minister van Welzijn Hilde Crevits : "Ik heb beslist om 113.000 euro extra uit te trekken om die verplaatsingsvergoeding van die vrijwilligers beter te maken. Mensen komen naar hier, zitten aan de telefoon, slapen hier soms 's nachts. En die komen ook van verder. Ik beslis om die verplaatsingsvergoeding qua budget te verdubbelen."

Vandaag op bezoek bij @teleonthaal West-Vlaanderen. Zij telden vorig jaar bijna 32.000 oproepen. West-Vlamingen vinden zo het vlotst hun weg naar de hulplijn.  Veel respect voor de vrijwilligers die dag in dag uit paraat staan om een luisterend oor te bieden via telefoon & chat pic.twitter.com/s7GzTspL8E

— Hilde Crevits (@crevits) June 8, 2023

Ben Storme