Nieuws

Bur­ge­mees­ter van Koksij­de wil drin­gend ver­ster­king in de toe­ne­men­de strijd tegen mensensmokkel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politie van de zone Westkust heeft afgelopen nacht een groep van 30 transmigranten onderschept in Oostduinkerke. De mensen zaten opeengepakt in een bestelwagen. Klaar om naar het Verenigd Koninkrijk over te steken. De jongste tijd neemt het aantal pogingen vanuit de Westkust toe. De burgemeester van Koksijde, Marc Vanden Bussche, wil dringend versterking in de toenemende strijd tegen mensensmokkel.

De lichte vrachtwagen werd rond 4.30 uur onderschept langs de Koninklijke Baan in Oostduinkerke, een deelgemeente van Koksijde. In totaal werden een dertigtal transmigranten aangetroffen. Het zou vooral gaan om mensen van Vietnamese origine. Volgens de politiezone Westkust hadden ze de intentie om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken. Voor de bestuurlijke afhandeling van het dossier kreeg de politiezone Westkust bijstand van de politiezones Brugge, Bredene/De Haan en Kouter.

Frankrijk ruimt kampen van transmigranten op met het oog op de Olympische spelen. Onze kust ligt in het vizier van de mensensmokkelaars. Twee weken geleden werd voor de kust van Koksijde een groep vluchtelingen in een rubberboot onderschept. En dat zal enkel maar toenemen. Koksijde vraagt versterking in de strijd tegen de mensensmokkel. 

Maar burgemeester Vanden Bussche dreigt zelf in te grijpen als die steun er niet komt. 

We hebben in de politieraad gezegd: “Als we van de federale overheid geen steun krijgen, zullen we zelf inspanningen doen met onze lokale politie en gaan we een twintigtal mensen aanwerven.

Marc Vanden Bussche, burgemeester Koksijde
Whats App Image 2024 04 27 at 17 32 49
Wout Bernaert
Stefaan Six