Nieuws

23-jari­ge bestuur­der over­lijdt na aan­rij­ding door trein 

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Vlamertinge, bij Poperinge, is deze ochtend een voertuig onder een trein terechtgekomen. De 24-jarige bestuurder uit Voormezele kwam daarbij om het leven.  

Het ongeval gebeurde in de vroege ochtend, rond 5u15, langs de Poperingseweg. De 24-jarige bestuurder wilde vermoedelijk een weg evenwijdig met de spoorweg inslaan, maar zou te vroeg ingedraaid zijn. Daardoor belandde hij via de overweg op de sporen en botste zo frontaal op de aankomende trein. De treinbestuurder voerde nog een noodstop uit, maar dat kon niet baten. De wagen werd enkele tientallen meters meegesleurd door de trein. De bestuurder van de wagen overleed ter plaatse. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat er nog meer inzittenden in de wagen aanwezig waren. Op de trein zat een passagier, die met een taxi naar het station van Ieper is gebracht. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. Het parket stelde daarom een verkeersdeskundige aan. 

De 24-jarige bestuurder van de wagen speelde voetbal bij Sparta Dikkebus uit derde provinciale. Hij had gisteren z'n eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen achter de rug. 

Sporen vrijgemaakt 

Na moeizame takelwerken, een grondige controle en enkele kleine herstellingen aan de seinen zijn de sporen tussen Poperinge en Ieper sinds 16.45 uur opnieuw vrij. "De trein kon op eigen kracht verder rijden", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. "De zone werd gecontroleerd op schade maar die was eerder beperkt. Na enkele kleine herstellingen kunnen er opnieuw treinen rijden."

Andy Debo
Celien Tanghe