Nieuws

22-jari­ge bestuur­der in levens­ge­vaar nadat hij onder opleg­ger terecht komt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Afgelopen nacht is een zwaar ongeval gebeurd langs de Veldstraat in Meulebeke. Een wagen week om een nog onbekende reden van z’n rijvak af en botste tegen een geparkeerde oplegger. De bestuurder, een 22-jarige man uit Brugge, raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

Rond 2.15 uur kreeg de politie een automatische melding van het ongeval. Een ploeg die in de buurt was, ging ter plaatse en trof een Ford Focus onder een geparkeerde oplegger aan. Die was om een nog onbekende reden van de weg geraakt. Vermoedelijk was de 22-jarige bestuurder uit Brugge in slaap gevallen.

Ongeval Meulebeke

Om de bestuurder, die nog bij bewustzijn was, uit het wrak te bevrijden, had de brandweer heel wat werk. Omdat de wagen helemaal onder de oplegger geschoven was en daardoor het wrak balanceerde, moest de brandweer eerst voor beveiliging zorgen. 

Om te vermijden dat de oplegger terug naar beneden zou zakken, werd in het wrak een grote hydraulische krik geplaatst. Daarna kon de brandweer het wrak openknippen en de bestuurder bevrijden. Een grote hijskraan tilde de oplegger daarna op, zodat het wrak van onder de oplegger kon weggehaald worden.

In levensgevaar

De bestuurder werd volgens de eerste berichten in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.

Redactie