Nieuws

21-jari­ge ver­oor­deeld voor bru­ta­le dief­stal op hulp­be­hoe­ven­de man

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een 21-jarige man is veroordeeld tot twee jaar cel en een geldboete voor de diefstal van een bankkaart. Hij liet zijn zwaar hulpbehoevende slachtoffer thuis hulpeloos achter en belde de hulpdiensten niet.

Eind juli vorig jaar vond de politie het slachtoffer, in een deken gewikkeld op de grond in z'n eigen appartement in Kortrijk. De man is zwaar hulpbehoevend en kampt met mentale problemen. Hij wordt meteen naar het ziekenhuis gebracht waar hij zelfs enkele dagen in coma ligt. De politie verzegelt in de tussentijd zijn appartement. Tijdens diezelfde periode merkt de politie op dat iemand geld heeft afgehaald met de bankkaart van het slachtoffer, alles samen voor 2.385 euro.

Camerabeelden leiden naar een twintiger. Die bekent aan de agenten - buiten het verhoor weliswaar - dat hij het slachtoffer heeft vastgebonden, geslagen en zijn bankkaart heeft meegenomen. Later trekt de twintiger die bekentenis echter weer in. Voor de rechtbank betwist hij de feiten dan weer niet, maar weigert om meer uitleg te geven. 

Ernstig gebrek aan normbesef

De rechtbank tilt zwaar aan de feiten en heeft het over ernstig gebrek aan normbesef. De 21-jarige man werd daarom veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan tien maanden met uitstel. Daarbovenop moet hij een geldboete van 1.600 euro, en een schadevergoeding van 6.263,06 euro aan de burgerlijke partij betalen. Verder moet hij een hele reeks voorwaarden naleven.

Redactie