Nieuws

Op 30 juni opent nieuw stad­huis van Roe­se­la­re: nu nog bouwwerf”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op 30 juni kan het grote publiek kennismaken met het afgewerkte stadhuis in Roeselare. Vandaag is het nog een reusachtige bouwwerf, maar elke dag zijn er 150 vakmensen met de afwerking bezig.

Blikvangers zijn ongetwijfeld het atrium en de binnentuin, een groene oase in de stad, die open zal zijn voor het publiek. Het indrukwekkende atrium met kunstwerk van Nick Ervinck is een grote en luchtige onthaalruimte. Dat is overgang van het historisch gedeelte, dat volledig gerestaureerd is, naar de nieuwe gebouwen. Nathalie Muylle, schepen van Patrimonium Roeselare: “We hebben een heel mooi Atrium, een mooie binnenruimte vanop de Grote Markt. Het adres wordt ook Grote Markt 1 opnieuw, waar mensen mekaar kunnen ontmoeten, waar ze niet alleen alles digitaal, maar ook fysiek aan een balie dingen kunnen vragen.”

Stadhuis1
Stadhuis2
Stadhuis3
Stadhuis4
Stadhuis5

De opening is voorzien op 30 juni met een publieksdag, waarop iedereen het nieuwe stadhuis kan bezoeken. Daarna komen de zowat 300 medewerkers die nu over het centrum verspreid zijn terug samen. “Vanaf 1 juli beginnen we de diensten te verhuizen. De diensten zullen hier actief zijn. Maar de dienstverlening zelf, de loketten, burgerlijke stand, bevolking, stedenbouw, gaan we hier pas vanaf 4 september operationeel hebben.”

Stefaan Six