Nieuws

10 jaar Gro­te Post wordt gevierd met inter­ac­tief ver­ras­send parcours

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Grote Post in Oostende bestaat tien jaar en dat vieren ze met een paar bijzondere projecten. Vanaf vandaag kan je op verkenning gaan in het iconische gebouw van architect Gaston Eysselinck.

Geen gewone rondleiding door het cultuurhuis maar een parcours langs bekend een minder bekende plekjes met video, muziek en live interventies. 

De Groste Post nam het Gents collectie Ghost en regisseur Tom Ternest onder de arm om een interactieve tocht door het gebouw van architect Gaston Eysselinck op poten te zetten.  Tom Ternest, regisseur: "Ik ken het natuurlijk als speler. Ik heb al verschillende keren op het podium mogen staan. Maar toen ik al die hoekjes en kantjes van dit gebouw leerde kennen, werd ik instant verliefd en ben ik de analen ingedoken. Ik heb de geschiedenis van het gebouw en van de architect helemaal leren kennen en dat was voor mij inhoudelijk de start van het verhaal. 

 Het is allesbehalve een geschiedenislesje geworden, maar een tocht met videoprojecties, muziek en verrassend ontmoetingen.

De Geest van Gaston, nog tot tot 30 december in cultuurhuis De Grote Post in Oostende. 

Nathalie Dewulf