Tendens

Daten in 2024

Par 1694334 1280

Valentijnsdag nadert. De liefde hangt in de lucht en alles is versierd met hartjes en bloemen. Hoewel Valentijnsdag heel romantisch is, kan het ook overweldigend zijn voor singles. Een partner zoeken, romantische ideeën bedenken voor activiteiten en cadeaus,...: Het is allemaal overweldigend. Relatie-experte Kathleen Callewaert helpt je op weg om een date vinden voor Valentijn.

De coronaperiode heeft de datingwereld sterk vervormd. Sinds corona maken steeds meer mensen gebruik van datingapps. Relatie-experte Kathleen Callewaert gaat dieper in op dé datingtrends van 2024.

Iedereen heeft wel een voorbeeldige partner in gedachten. Het nadeel hiervan is dat je de vijver voor jezelf klein maakt. Vind je de perfecte partner niet? Probeer dan eens het compleet tegenovergestelde namelijk Contra-dating. Met deze methode spreek je af met iemand met wie je misschien niet in eerste instantie zou afspreken. Voel je je niet meteen aangetrokken tot een persoon? Laat de looks even voor wat het is. Emotionele connectie, overtuigingen en wederkerigheid hebben óók een invloed op de fysieke aantrekkingskracht.

Langzaam en voorzichtig daten

Voel je je onder druk gezet om te daten en wil je het een langzame start geven? Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Volgens Kathleen doen steeds meer singles aan slow dating. De tijd nemen om een sterke emotionele band op te bouwen met een partner is volkomen normaal.

Soms denk je misschien dat potentiële partners niet met je flirten. Maar misschien gebeurt het subtieler? Steeds meer mensen microflirten om de interesse van de andere persoon te testen. Velen zijn bang voor een afwijzing en daarom is microflirten een veiligere manier om te flirten. Microflirten kan zowel online als in real life. Online uit het zich bijvoorbeeld in het liken van social media berichten of stories. Zo hoef je niet meteen een conversatie aan te gaan.

Bovendien voorspelt Kathleen dat zogenaamde ‘age gaps’ niet langer een belangrijke factor zijn bij daten. Tegenwoordig zijn meer inhoudelijke karaktereigenschappen van een potentiële partner steeds belangrijker. Houd je dus niet vast aan een vaste leeftijdscategorie.

Iedereen ervaart daten anders. Wees niet bang om de datingwereld te verkennen. Er zijn veel manieren om iemand te leren kennen. Aarzel niet om deze tips uit te proberen en wie weet vind je de perfecte partner!

Anza Sheikh