Tendens

Wel­zijn op het werk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gemiddeld werken we meer dan 37 uur per week, een grote hap in onze tijdsbesteding dus. Daarom is welzijn op het werk zo belangrijk. Springbok Coaching begeleidt bedrijven hierin. CEO Brecht legt uit hoe we onze gezondheid op de werkvloer kunnen verbeteren.

Springbok Coaching organiseert diverse initiatieven binnen organisaties zoals trainingen, laagdrempelige beweegsessies en kookdemo's. Daarmee focussen ze op diverse gezondheidsthema's waaronder slaap, voeding, beweging en stress. Op deze manier wil Springbok Coaching werkplekken aanmoedigen om een betere gezondheid na te streven. "Door deze thema's met elkaar te verbinden, leren mensen iets over het belang van gezondheid," zegt Brecht.

Als medewerker moet je je gezien en thuis voelen. Daarom vindt Brecht het belangrijk dat de werkplek een omgeving is waar mensen om elkaar geven. Merk je dat je collega het even moeilijk heeft? Praat met die persoon. Laat zien dat de werkruimte een veilige en vertrouwde plek is. Probeer een plek te creëren waar open feedback mogelijk is. 

Een goed uitgebalanceerd ontbijt

Voeding vormt één van de pilaren van een goede gezondheid. Ellen Van Gucht, health coach bij Springbok Coaching; wil dat mensen meer aandacht besteden aan hun ontbijt. "Een volwaardig ontbijt is de belangrijkste maaltijd omdat het zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel doorheen de dag. Een voedzaam ontbijt bestaat uit voldoende vezels, goede vetten, suikers en eiwitten. Zo heb je minder trek in zoetigheid. Je grijpt dus minder snel naar snacks uit de automaat."

Communication is key

Tegenwoordig is het de norm om constant bereikbaar te zijn. Je laptop, mobiele telefoon, tablet en andere smartphone-apparaten zijn stoorzenders die vaak de aandacht opeisen. Dit maakt het moeilijker om je te concentreren op je werk. "Het duurt ongeveer 20-23 minuten om je weer te concentreren op datgene waarvan je werd afgeleid," zegt Brecht. Het is dus belangrijk om goede afspraken en beleidskeuzes te maken binnen je organisatie. Bovendien heb je 's ochtends genoeg hersenpotentieel om je te concentreren op je zelfstandige werk. Daarom kun je beter geen meetings inplannen tussen negen en elf, zodat je volledige concentratie op je werk is. De namiddag kun je dan reserveren voor vergaderingen."


Klaas Neutens