Tendens

War­me Sun­dae­vi­be dank­zij deco­ra­tie­ve technieken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Sundae Huis in Kortrijk krijgt steeds meer vorm en vooral kleur. In deze aflevering ondergaat de tienerkamer een metamorfose met 3D-wandpanelen en een speciale verftechniek in zachtroze.

3D wandpanelen

De eerste stap in de transformatie van de tienerkamer zijn de Orac wandpanelen. Die zijn gemaakt van hoogwaardig polyurethaan. Ze zijn dus zeer stevig en toch zeer licht. De wandpanelen bieden bovendien een uitstekende manier om muren een unieke textuur en extra touch te geven.

Verschillende stijlen

De Orac panelen bestaan in verschillende ontwerpen en stijlen. Eline kiest bijvoorbeeld in de masterbedroom voor fijne latjes op verschillende afstanden, die dan overschilderd worden. In de tienerkamer lijkt het meer een grafisch ontwerp met een heel mooi lijnenspel. Daar kiest Eline voor beige, gecombineerd met zacht roze.

Nieuwe verftechniek

Dat zacht roze wordt niet gewoon vlak op de muur aangebracht, maar in een nieuwe techniek: bruut. Nils van Paintfactory toont Celine, de handige kijker van deze week, hoe ’t moet. Nils: “Bruut is een compleet nieuwe techniek die zorgt voor een natuurlijke en warme look. Deze specifieke verf van Paintfactory is dikker en elastischer en wordt aangebracht met een verfrol. Nadien spatel je met een mes een bepaalde structuur, kriskras door elkaar. Het effect is telkens anders, maar ook telkens heel mooi en uniek.”

Sundaevibe

Eline van Sundae kiest voor het Sundae Huis in Kortrijk voor zachte natuurlijke tinten. “Het zonnesteenrood van Paintfactory is een kleur dat ik een paar keer laat terugkomen. Zo worden de Orac wandpanelen in de keuken overschilderd in dat kleur. En ook de trap naar beneden is in zonnesteenrood. Het zorgt meteen voor een Sundaegevoel.” Ook de kamers boven krijgen zachte kleuren zoals lichtgroen, beige en zachtroze.

Volgende week

Volgende week wordt het nog gezelliger in Het Sundae Huis. Dan installeren we de lampen en worden ook de meubels geleverd. Iets om naar uit te kijken!

De redactie