Tendens

Vloer voor Het Sun­dae Huis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Helemaal in de ban van make-overs? In Het Sundae Huis volg je stap voor stap mee hoe Eline, het gezicht van Sundae, een karaktervolle bel-etage woning in hartje Kortrijk renoveert. Hun bouw- en interieurpartners, maar ook enkele handige kijkers maken het oude pand volledig instapklaar.

Zelf vloer leggen

In deze aflevering leer je hoe je een Floorify vinyl vloer plaatst. Guy leert kijker Nele alle kneepjes van het vak en geeft handige tips en tricks om in een mum van tijd de stiel onder de knie te krijgen. Door het makkelijke kliksysteem heeft ze na een snelcursus vloerlegger de techniek al snel in de vingers. Die vingers hoef je niet eens vuil te maken, want Floorify werkt met uitrolbare ondervloeren in plaats van lijm.

Verschillende stijlen combineren

Eline koos voor drie verschillende kleuren en stijlen. Op de benedenverdieping plaatst ze een grote vinyltegel die de look heeft van een bleke gietvloer. De toekomstige home-office krijgt zo een frisse toets. De leefruimte en keuken krijgt een grijze betonlook en boven kiest Eline voor ene warme plank die een houtstructuur heeft. Het is geen echte parketvloer, maar de groeven in de planken en de grote variatie in patronen geven de vloer een natuurlijke look en feel.

De keuze voor kunststof is een zeer bewuste keuze, want dat is makkelijker te onderhouden. De kinderen mogen al eens iets morsen en de vloer is zeer stootvast. De vloeren zijn bovendien 100% recycleerbaar: stop de restjes in de voorziene afvalzak en de verdeler verwerkt ze terug tot andere kunststofproducten.

Meer renovatiestappen?

Elk weekend zie je op Focus en WTV een nieuwe stap in het renovatietraject van Het Sundae Huis in Kortrijk. Zorg ervoor dat je geen moment mist van dit inspirerende renovatieavontuur en volg ook onze sociale media voor meer behind the scenes content.

De redactie