Nieuws

Welk pret­park, voor wel­ke prijs?

Met de start van de paasvakantie is ook het seizoen voor de pretparken opnieuw begonnen. Ze staan garant voor een dag vol familieplezier, maar je kijkt toch ook best even uit wat zo'n bezoek aan een pretpark allemaal kost. We maken de vergelijking.

Bij een pretparkbezoek heb je niet enkel het entreegeld dat moet betaald worden. Bij haast alle pretparken is ook de parking niet gratis. We vermelden telkens voor zes Belgische pretparken de prijs voor een individueel bezoek, de prijs voor een gezinsbezoek (vier leden) en de prijs voor een parkeerticket.

Het onderzoek is gevoerd door de Nederlandse besparingswebsite kortingscode.nl. Zes Belgische pretparken komen in hun onderzoek voor: Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Bellewaerde, Bobbejaanland, Plopsaland De Panne en Walibi Belgium.

Plopsa De Panne iets duurder dan Bellewaerde

Bij Bellewaerde ben je gemiddeld gezien goedkoper af dan bij een bezoek aan Plopsaland De Panne, besluit de besparingswebsite. Dat geldt zowel voor een individueel bezoek als voor een gezinsbezoek of een parkeerticket. Al zijn de prijsverschillen eerder klein. Bellewaerde is ook iets goedkoper dan Walibi Belgium of Bobbejaanland maar duurder dan Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt (zie onder).

Bellewaerde:

  • Individueel bezoek : 32 euro
  • Gezinsbezoek (4 leden) : 128 euro
  • Parkeerticket : 8 euro

Plopsaland De Panne:

  • Individueel bezoek : 36,5 euro
  • Gezinsbezoek (4 leden) : 146 euro
  • Parkeerticket : 10 euro

 

Plopsa Indoor Hasselt goedkoopst, Walibi duurst

Plopsa Indoor Hasselt komt met vlag en wimpel als het goedkoopste pretpark in België uit de vergelijking. Een individueel ticket kost er 19,99 euro (79,96 euro voor 4 personen). Om er je wagen achter te laten op de parking, betaal je nog eens 10 euro.

Aan de andere kant van de vergelijking ligt Walibi Belgium waar een individueel ticket 37,5 euro kost ( 150 euro met 4 leden). De parkeerkost is wel iets lager, aan 8 euro. dat maakt dat Walibi Belgium en Plopsa De Panne haast evenveel kosten.

Tussenin liggen Bobbejaanland (35,5 euro individueel - 142 euro met 4 leden - 8 euro parkeerkost) en Plopsa Coo (25,99 euro individueel - 103,96 euro met vier leden - 10 euro parkeerkosten).

 

Online bestellen is goedkoper

Belangrijk conclusie uit het onderzoek is nog dat online bestellen de rekening haast overal iets lager maakt. Bij Bellewaerde kost een online individueel ticket je 31 euro (ipv 32 euro aan de kassa).

Bart Coopman