Nieuws

Nieu­we fiets­tun­nel aan Leie in Ooigem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ooigem bij Wielsbeke is een nieuwe fietstunnel in gebruik genomen.

Het was Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts die de tunnel officieel inreed. Door de tunnel kunnen fietsers en wandelaars zich probleemloos van het jaagpad langs het kanaal Roeselare-Leie naar dat van de Leie verplaatsen. Het gaat om een investering van 1 miljoen euro.

De nieuwe fietstunnel loopt onder de brug tussen Ooigem en Wielsbeke. De vlotte en veilige fietsdoorsteek onder het kanaal Roeselare-Leie loopt vlak naast de oude drietrapssluis. De tunnel zou normaal al eerder open gaan, maar de installatie van de tunnel liep vorige zomer vertraging op. De werken hebben een jaar geduurd.

Ook het kruispunt van de Wielsbeeksestraat en de Vaartstraat en het wegdek van de brug worden heringericht en zo fietsvriendelijker gemaakt.

De nieuwe fietstunnel die in Ooigem de jaagpaden langs het kanaal en de Leie verbindt is zonet ingereden olv @BenWeyts. De werken duurden een jaar en kosten 1 miljoen euro. De grote helft daarvan is voor rekening van Vlaanderen, de provincie betaalt de rest. @FocusWTV pic.twitter.com/qKThNhRmQc

— Lorenzo Dejonghe (@LorDejonghe) March 29, 2019

Lorenzo Dejonghe