Nieuws

Drie zeld­za­me wel­p­jes gebo­ren in Bellewaerde

2016-05-21 00:00:00 - Drie zeldzame welpjes geboren in Bellewaerde

In het Ieperse attractiepark Bellewaerde is het uiterst zeldzame Amoerluipaard Vlada bevallen van drie welpen. het Amoerluipaard is een van de meest zeldzame diersoorten ter wereld.

Na een zwangerschap van ongeveer 100 dagen, werden de welpjes van Amoerluipaarden Vlada en Kitan zaterdagavond geboren. Dit is de eerste geboorte voor Vlada, maar ze likte meteen haar jongen schoon en liet hen ook melk drinken.

Het Amoerluipaard is een van de meest bedreigde katachtigen ter wereld. In Rusland leven vandaag amper 75 Amoerluipaarden in het wild. Daarnaast zijn er nog ongeveer 150 exemplaren in dierentuinen wereldwijd.

Sinds de komst van de Amoerluipaarden Vlada en Kitan in 2014, neemt Bellewaerde deel aan het internationaal kweekprogramma in samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria). Dit programma heeft als doelstelling om de nakomelingen, geboren in dierentuinen, terug in het wild uit te zetten.

Pas over enkele weken zullen bezoekers van het park de diertjes in de buitenlucht kunnen bewonderen. Voorlopig blijven ze samen met de moeder binnen in een speciaal aangepaste 'babykamer'. Bezoekers van het park kunnen via een aantal camera's wel al beelden van de dieren bewonderen. Wie wil kan ook thuis mee volgen via YouTube:

De redactie