Nieuws

Bel­le­wae­r­de Aqua­park open op 1 juli

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ieper is het gloednieuwe indoorwaterpark Aquapark van Bellewaerde bijna klaar. We kregen een rondleiding op de werf.

Het nieuwe waterpark opent op 1 juli. De volledige site is zo’n 3.000 m2 groot. Het moet een waterpark voor de hele familie worden. Het gaat om de grootste investering ooit voor Bellewaerde: zo’n 17 miljoen euro. De werken duren zo’n anderhalf jaar. 15 mensen kunnen extra aan de slag.

Oase van groen

‘In Bellewaerde Aquapark zullen verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen geplaatst worden in een oase van groen’, zegt het pretpark. ‘Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad op hun maat. Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de welnesszone. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.’

Glijbanen: Europese primeur

'Blikvangers zijn de waterattracties Aquaventure en Splash Clash, die bezoekers niet alleen een comfortabele en veilige ervaring geven, maar ook zorgen voor een unieke beleving voor het ganse gezin', zegt Bellewaerde.

'In familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Vervolgens glijden ze door de glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, langs een parcours van 117 meter. De glijbaan wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in de open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken.

Racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond. De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. Gedurende de hele race kleurt de glijbaan groen bij het winnende team en rood bij het verliezende team. Op het einde van de rit wordt de racetijd vertoond. Beide glijbanen starten op een hoogte van 12 meter,' aldus Bellewaerde.

Bekijk hier de test van de Bellewaerde-medewerkers in Duitsland:

(kijk verder onder de video)

 

Bekijk hier het filmpje van de opbouw (timelapse) van Bellewaerde Aquapark:

 

 

2019-02-12 00:00:00 - Bellewaerde Aquapark open op 1 juli - bellewaerde_aquapark3.jpeg
2019-02-12 00:00:00 - Bellewaerde Aquapark open op 1 juli - bellewaerde_aquapark1_0.jpeg
De redactie