Tendens

Stres­s­loos tafe­len met Onweer­staan­baar kant-en-klaar”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wil je je gasten verrassen met luxueus ogende gerechten zonder urenlang in de keuken te staan? Virginie en Silke bieden je een pak inspiratie met hun boek “Onweerstaanbaar kant-en-klaar”. Ze verklappen al hun geheimen om kant-en-klare producten met de juiste toppings, smaakmakers en stylingtechnieken naar een hoger niveau te tillen!

Als receptontwikkelaar, foodfotografes en -stylistes zijn Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland dag in dag uit bezig met lekker en sfeervol eten. Ze koken allebei dolgraag. Maar als ze mensen thuis uitnodigen willen ze in de eerste plaats genieten. We mochten er bij zijn tijdens de voorbereidingen van een etentje met vriendinnen.

Virginie: "Wij halen heel vaak dipjes uit de supermarkt, kappen die over in een potje en stylen dat. En dan komen er vrienden die zeggen: 'oh wauw, zo veel moeite, dat moest je niet gedaan hebben!' Maar dan heeft dat niet zo veel moeite gekost eigenlijk. Al lachend zeiden we: we zouden daar eens een boek moeten over maken!"

Granaatappelpitjes, pistachenootjes, sesamzaadjes, verse kruiden, gefrituurde uitjes...: het zijn slechts enkele voorbeelden van ingrediënten waarmee je kant-en-klare producten kunt pimpen.

Silke: "We geven een heel duidelijke handleiding welke toppings perfect kunnen dienen voor een quick-fix voor een gerecht. Je haalt iets in de supermarkt en dan hebben wij een arsenaal aan basistoppings die altijd werken."

In het boek krijg je ook tips voor de tafelstyling. Silke: "We gebruiken graag verse eucalyptus omdat het een extra accentje aan de tafel geeft. Mensen denken vaak dat ze dure dingen nodig hebben. Wij vinden het belangrijker dat je in de loop der tijd verschillende spulletjes verzamelt en daar een toffe combinatie mee maakt. Vandaag hebben we bijvoorbeeld met diverse servetten in dezelfde kleurschakeringen gewerkt."

Onweerstaanbaar kant-en-klaar van Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

De redactie