Nieuws

Woon­zorg­cen­tra hou­den warm­te mooi buiten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voor oudere mensen is het opletten in deze extreme temperaturen. De woonzorgcentra zijn dan ook extra waakzaam en proberen de warmte zo goed als mogelijk buiten te houden.

De bewoners van Woonzorgcentrum ’t Hoge in Alveringem krijgen bij dit warme weer twee keer per dag extra drinken. "Ze krijgen rozenbottelthee met diepvriesfruit. Dat heeft het effect van ijsblokjes", vertelt logistiek medewerker Aïsha Hosten.

IJslolly's en voetbadjes

De binnentemperatuur blijft er netjes onder de 25 graden. Ze later hier niets aan het toeval over. "We controleren regelmatig de temperatuur van de bewoners en er ligt ook een drankkaart op de kamer om te registreren hoeveel ze drinken per dag", zegt schepen van Sociale Zaken Karolien Avonture.

"Het weer is goed, maar ik zou er niet ingaan. Het is niet goed als je oud bent en daar in die warmte loopt", zegt bewoonster Marie-Jeanne.

Op het programma voor vandaag staat nog: ijslolly's maken, een voetbadje nemen en samen herinneringen ophalen. Ook komt er een lokale producent van artisanaal ijs langs.

2022-07-19 00:00:00 - Woonzorgcentra houden warmte mooi buiten - whatsapp_image_2022-07-19_at_10.44.26_am.jpeg
Ben Storme