Nieuws

Vijf lyn­xen en twee wol­ven opge­van­gen bij De Zonnegloed

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren heeft vijf lynxen en twee wolven opgevangen uit Oekraïne. De dieren werden in beslag genomen, nadat ze in een achtertuin van een illegaal kweekcentrum en in een appartement gevonden zijn.

Oorspronkelijk ging de reddingsactie om zeven lynxen, maar twee dieren hebben het niet overleefd. "De man van het illegaal kweekcentrum verzorgde de lynxen slecht. De verblijven waren veel te klein en een van de lynxen had een niet-verzorgde, ernstige wonde aan de kaak", klinkt het bij De Zonnegloed.

Ook twee wolven werden als pup weggehaald bij een vrouw uit haar appartement. "De vrouw hield meerdere wilde dieren illegaal als huisdier, waaronder ook een das. Toen ze met een van de wolvenpups naar de dierenarts ging, omdat de das de pup gebeten had en een botbreuk had veroorzaakt, lichtte de dierenarts de plaatselijke autoriteiten in."

(Lees verder onder de video)

Korra, Zyra, Ozark, Ezra, Azura, Arman en Malish krijgen nu een beter leven in het opvangcentrum. "De dieren zitten momenteel nog ter observatie in hun binnenverblijf, maar kunnen vanaf komend weekend bezichtigd worden bij de heropening van ons domein (na de wateroverlast)."

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.