
Sinds begin deze maand is de Brugse Raad van Maatschappelijk Welzijn een ‘open’ bistro gestart in dienstencentrum De Grave.
De opstart van het nieuw initiatief zorgde voor een grote ongerustheid bij de Brugse horeca. UNIZO Brugge nam contact op met het stadsbestuur om deze ongerustheid te kanaliseren. Hieruit blijkt dat het enkel om diepvriesmenu’s gaat die in een microgolf opgewarmd worden. De focus ligt op een doelgroep die de dienst echt nodig heeft.
Lokale handel
“Onze Brugse horeca hoeft zich dus geen zorgen te maken", zegt voorzitter Hendrik Vermeulen. "Het gaat om een sociaal initiatief die in wezen verschilt van het particuliere aanbod. Dat zal ons evenwel niet weerhouden om de evolutie van het proefproject van nabij op te volgen om mogelijke concurrentievervalsing tijdig te detecteren en te vermijden” In afwachting wijst UNIZO Brugge op mogelijke samenwerkingsverbanden met de plaatselijke handel. Lokaal aankopen waar mogelijk is hierbij een eerste stap.