Nieuws

Trou­wen in open lucht zit in de lift

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Spiere-Helkijn is het jonge koppel Anke en Olivier in het huwelijksbootje gestapt. Weliswaar met weinig passagiers aan boord. Want door de maatregelen was het aantal gasten beperkt en mocht er niet gekust of geknuffeld worden. 

Anke en Olivier zijn voortaan man én vrouw. Ze zijn het tweede koppel dat dit jaar in Spiere-Helkijn in het huwelijksbootje stapt. Door de coronamaatregelen gebeurt de hele burgerlijke plechtigheid op het grasveld achter het gemeentehuis – met respect voor de sociale afstand.

Voor de burgemeester is het de eerste keer in zijn 31-jarige carrière dat hij een huwelijk in openlucht voltrekt. De regels voor huwelijken in openlucht zijn niet zo duidelijk. Officieel mogen er 25 mensen op een plechtigheid aanwezig zijn en vanaf 1 juli is er ook catering mogelijk tot vijftig man.

De huwelijkssector heeft het zwaar en vraagt dringend versoepelingen. Naar schatting negen op de tien huwelijken zijn door corona uitgesteld. Anke en Olivier zijn dan ook heel opgelucht dat ze toch in openlucht kunnen trouwen, in het bijzijn van tweejarig dochtertje alizéé, ouders, familie en vrienden.

Lorenzo Dejonghe