Nieuws

Kor­te­mark­se school brult tegen pesten

2016-02-05 00:00:00 - Kortemarkse school brult tegen pesten

Vamiddag is er in Kortemark eeen luide actie tegen pesten. Deze week is het de Vlaamse Week tegen Pesten in Vlaanderen. Onder de noemer 'Ik, jij, jullie... iedereen brullie' werden alle Vlaamse scholen aangeschreven om ook een actie op poten te zetten. 

Het team opvoeders van het Maria-Margareta-instituut heeft zijn schouders onder dit project gestoken. Met de actie willen ze het wij-gevoel vergroten en willen we ze het welbevinden in de klasgroep(en) nog verhogen. Dit omdat ze ervan overtuigd zijn dat dit 2 belangrijke factoren zijn om pesten op school te voorkomen. 

Ze hebben de leerlingen uitgedaagd met een 'MMI shalalala...' voor. Ze hebben hun idee gehaald uit Noorwegen waar een Noorse voetbalclub zijn eigen shalalala... in het leven riep na een gewonnen wedstrijd.

Filmpje

Ze hebben ook een filmpje gemaakt om zelf het goede voorbeeld te geven.

De leerlingen en hun leerkrachten worden uitgedaagd om het nog beter te doen... Om 13.10u gaat het Maria-Margareta-instituut de volledige school samenroepen om de 'MMI shalalala' te zingen/brullen op de speelplaats en zo als school een krachtig signaal te geven tegen pesten! 

Stefaan Kerger