Nieuws

Hon­derd­tal Oek­ra­ïen­se vluch­te­lin­gen wel­kom in Brugs klooster

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Stad Brugge zal samen met bouwgroep Camino het Karmelitessen-klooster ter beschikking stellen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat meldt schepen voor Wonen Franky Demon (CD&V). In het klooster zullen 75 tot 100 mensen terechtkunnen.

Door de oorlog in Oekraïne zijn een massa mensen op de vlucht. Heel wat mensen zoeken ook in ons land onderdak. Daarom ging bouwgroep Camino samen met stad Brugge op zoek naar opvangplaatsen. In afwachting van een vergunning voor de herontwikkeling van het Karmelitessen-klooster in de Schuttersstraat zullen daar opvangplaatsen voorzien worden.

Grote solidariteit

In het klooster zijn alle nodige nutsvoorzieningen aanwezig en staat er ook nog een grootkeuken van vroeger. Ook is er een grote binnentuin waar kinderen kunnen spelen. "We merken dat heel veel Bruggelingen solidair zijn met gezinnen uit Oekraïne die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun land. We kunnen het ons moeilijk voorstellen dat we ons hele hebben en houden en onze familie moeten achterlaten omdat we niet meer veilig zijn in ons eigen huis", zegt schepen Demon. 

"Samen met de private sector slaan we nu de handen in elkaar om een veilige, tijdelijke thuis te kunnen geven aan de oorlogsvluchtelingen." De opvang is nog zeker tot eind dit jaar beschikbaar.

Belga
Lorenzo Dejonghe