Nieuws

Groen licht voor Kam­ping Kitsch, Alcat­raz en Kort­rijk Koerse

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Kortrijk heeft vastgelegd hoe de festivalzomer er gaat uitzien. Behalve Alcatraz is er ook Kamping Kitsch en wielrennen.

De stad geeft groen licht voor enkele grote evenementen en festivals komende zomer, als de coronasituatie het dan toelaat. “De vaccinaties lopen op volle toeren en we keren stilaan terug naar het normale leven,” zet schepen van evenementen Kelly Detavernier. “We gaan de hele zomer beleving creëren en genieten van de vele initiatieven die organisatoren aan het plannen zijn in onze stad.”

Alcatraz en Kamping Kitsch

Dat metalfestival Alcatraz kon doorgaan was al bekend: op 13, 14 en 15 augustus op sportcampus De Lange Munte. Daar komt nu de week daarop ook Kamping Kitschclub bij. Het festival wou dit jaar eigenlijk spreiden over twee dagen, maar daar gaat de stad niet op in, om de impact op mensen in de buurt te beperken. Er komt dus één festivaldag, met 15.000 bezoekers.

Kortrijk Koerse

En ook Kortrijk Koerse kan doorgaan. Dat is voortaan een samensmelting met de Grote Prijs Marcel Kint, op 20 augustus. De wedstrijd zal starten in Zwevegem, aankomst is in Kortrijk.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse