Nieuws

Geen slui­ting geëist voor Tielts slachthuis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ieper heeft Gaia stil protest gevoerd aan de rechtbank. Daar gaat het proces tegen het slachthuis van Tielt verder, het openbaar ministerie vraagt géén sluiting, wel een boete.

Op de rechtbank staan het slachthuis van Tielt en de zaakvoerder terecht voor dierenmishandeling. De beelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights zorgden destijds voor veel ophef. Vanmorgen stonden de pleidooien op het programma. Het Openbaar Ministerie vraagt geen sluiting, omdat het slachthuis nadien heel wat maatregelen nam. Het wil wel een strenge boete.

De advocaten van het slachthuis stelden zich vanmorgen wel vragen bij het bewijsmateriaal. Zo is het filmpje volgens hen gemanipuleerd, en gebeurden de inbreuken ook meestal door de vrachtwagenchauffeurs, en niet door mensen van het slachthuis zelf.

Gaia en Blauwe Wereldketen vragen elk 1 euro symbolische schadevergoeding. Animal Rights, dat de bewuste beelden nam destijds, vraagt vijfhonderd euro morele schadevergoeding.

Het openbaar ministerie vraagt geen sluiting van het slachthuis, gezien de maatregelen die intussen genomen zijn. Het OM vraagt wel  een serieuze financiële bestraffing. Alle inbreuken zijn volgens het Openbaar Ministerie bewezen, zowel op vlak van dierenwelzijn, als van hygiëne, als op vlak van volksgezondheid.

Voor het gerechtsgebouw op de Ieperse markt hield Gaia stil protest. Die actie verliep vreedzaam. Er waren spandoeken van Gaia,en ook van Bite Back. 

Rechtszaak slachthuis #Tielt: Openbaar Ministerie vraagt geen sluiting, wel een strenge boete: https://t.co/0kGNblgmhB pic.twitter.com/psKUzZRam7

— Focus & WTV (@FocusWTV) November 25, 2019

 

Lees ook:

2019-11-25 00:00:00 - Geen sluiting geëist voor Tielts slachthuis - whatsapp_image_2019-11-25_at_08.58.32.jpeg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse