Geen car­na­vals­stoet in Menen, alter­na­tief in de zomer

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het komt niet als een verrassing: net als vele andere carnavalssteden schrapt ook Menen de carnavalsstoet op zondag 13 maart. "Samen met onze carnavalisten bekijken we de alternatieven", zegt schepen van Evenementen Kasper Vandecasteele.

Corona gooit ook dit jaar roet in het eten. Carnavalsverenigingen konden geen voorbereidende activiteiten organiseren, hun middelen zijn hierdoor beperkt, de onzekerheid over het al dan niet kunnen doorgaan van de stoet, de korte voorbereidingsperiode van zodra er groen licht is… allemaal factoren die een rol spelen in de beslissing om carnaval te schrappen.

"Niet mogelijk in deze omstandigheden"

Schepen Vandecasteele: “Eerder deze week hadden we overleg met al onze carnavalsverenigingen. Het standpunt was unaniem: een leuke stoet voorbereiden is gezien de huidige omstandigheden niet mogelijk. Daarom gaat de stekker er voor 13 maart 2022 uit. Spijtig, maar samen met alle enthousiaste carnavalisten én onze diensten denken we al na over een alternatief, in de zomer in het kader van Boulevard Solar."

Ook de carnavalsstoet in Gullegem gaat niet door zoals gepland. Het wordt uitgesteld naar 1 mei.

Blankenberge en Knokke-Heist wachten het Overlegcomité van morgen af om een beslissing te nemen. Voor hen zal vooral de beslissing voor de horeca de knoop doorhakken. Ook Oostduinkerke beslist volgende week.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere