Cursus Boules-de-Berlin-verkopen in Blankenberge
Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.
Een Boule de Berlin in de zomer wordt een stukje nostalgie en een zeldzaamheid op onze stranden. Daarom zet de erfgoedcel Kusterfgoed deze kustlekkernij nog eens in de kijker. Zo kregen de kinderen op het strand van Blankenberge een spoedcursus Boules-de-Berlin-verkoop.
De kinderen kregen de cursus van Hugo Duynslaeger. De Blankenbergenaar leurde als jonge knaap samen met zijn vader tijdens de zomer met boules op strand. Hij nam de zaak en het recept van de boules over van zijn vader. Op topdagen verkocht hij tot 1200 boules. Een resultaat waar als beginnend verkoper je broek van afzakt.
Duynslaeger is intussen 84, maar heeft de fijne kneepjes van het vak nooit verleerd. Hij leerde de kinderen de Boule perfect te vullen met crème en hoe ze met een gevulde schotel klanten op het strand moesten bedienen.
Het verhaal van Hugo Duynslaeger vind je terug in het boekje ‘Zoet, zout en zand’ dat erfgoedcel Kusterfgoed uitbracht. Het boekje is gratis verkrijgbaar in de bibliotheken van Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge en kan gratis gedownload worden op de website van Kusterfgoed. Wil je meer weten over het project ‘Zoet, zout en zand’ van erfgoedcel Kusterfgoed? Surf naar www.kusterfgoed.be/zoetzoutzand.