Opnieuw weke­lijk­se afva­l­op­ha­ling’: Zwe­ve­gem en Anze­gem wil­len tij­de­lijk af van twee­we­ke­lijk­se ophaling

2023-06-26 00:00:00 - 'Opnieuw wekelijkse afvalophaling': Zwevegem en Anzegem willen tijdelijk af van tweewekelijkse ophaling

Zwevegem en Anzegem willen dat de afvalophaling door IMOG tijdelijk opnieuw wekelijks gebeurt in plaats van tweewekelijks. "Warme zomermaanden zorgen voor problemen en besparing is niet zo groot."

Sinds 1 april wordt het restafval in onder meer Zwevegem en Anzegem om de twee weken opgehaald in plaats van wekelijks. Dit om mensen aan te zetten minder restafval te produceren en de kosten voor de ophaling te minimaliseren.

"Onvoldoende maatregelen"

Maar de burgemeester van de twee gemeenten vragen nu aan IMOG om dit tot eind september toch terug wekelijks te doen. "De bevolking ervaart dat er onvoldoende flankerende maatregelen genomen worden, voornamelijk tijdens de warme zomermaanden. Anderzijds wordt er op termijn gestreefd naar een selectieve ophaling van het biologisch afval (keukenafval). Dat staat nog niet op punt", klinkt het.

"Bovendien is de aangekondigde financiële besparing door het overschakelen naar een tweewekelijkse ophaling veel kleiner dan eerst aangekondigd."

MOG onderzoekt de vraag van beide gemeenten.

Lees ook:

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere