Nieuws

Nog geen dui­de­lijk­heid over bur­ge­mees­ter­wis­sel in Oudenburg

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er is in Oudenburg nog geen duidelijkheid over hoe het nu verder moet met de burgemeesterwissel. Al lijkt het er sterk op dat Romina Vanhooren straks de sjerp draagt.

Een onderzoek van Audit Vlaanderen over mogelijke belangenvermenging deed burgemeester Anthony Dumarey beslissen een stap opzij te zetten. Het ontslag van Dumarey volgt eigenlijk niet op de eis van de oppositie. Eerder binnen de coalitie zelf werd gevraagd naar een duidelijk signaal op de laatste gemeenteraad. "Eigenlijk was het een donderslag bij heldere hemel voor iedereen. Vanochtend zijn we wakker geworden in een ander Oudenburg. Een Oudenburg waar veel inwoners onder de indruk zijn, ook onze partij en ikzelf zijn enorm onder de indruk", vertelt Gino Dumon (Vooruit). 

"Rust moet terugkeren"

De lokale Open VLD-fractie kwam gisteravond nog samen na het ontslag van burgemeester Anthony Dumarey. De partij wil voorlopig niet reageren, maar wellicht volgen de komende dagen gesprekken met alle andere fracties. Wel is duidelijk dat Romina Vanhooren in beeld komt als nieuwe burgemeester van Oudenburg. De CD&V-oppositie wil dat de rust snel terugkeert in Oudenburg. 

Bekijk ook:

Redactie