Nieuws

Nieu­we Ieper­se gemeen­te­raad geïnstalleerd

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Maandagavond is onder heel ruime publieke belangstelling de nieuwe Ieperse gemeenteraad geïnstalleerd. Het was een historische zitting, want CD&V verhuist na meer dan 120 jaar naar de oppositiebanken.

Katrien Desomer, die kandidaat-burgemeester was maar nu dus in de oppositie is beland, wordt fractieleider van CD&V in de gemeenteraad.

Eén van de nieuwe raadsleden is Miet Durnez, dochter van voormalig burgemeester Jan Durnez.

De nieuwe schepenen legden de eed af in handen van de nieuwe burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). Het gaat om Philip Bolle (SP.A) als eerste schepen en verder Patrick Benoot (Open Ieper), Ives Goudeseune (SP.A), Valentijn Despeghel (SP.A), Diego Desmadryl (Open Ieper), Dimitry Soenen (N-VA) en Eva Ryde (N-VA). Eva Ryde is de enige van het nieuwe schepencollege die ervaring heeft als schepen (6 jaar in de vorige legislatuur).

Deze coalitie heeft 17 van de 31 zetels: 9 voor Open Ieper, 5 voor SP.A en 3 voor N-VA. De oppositie bestaat uit CD&V (met 10 zetels de grootste partij) , Groen (2 zetels) en Vlaams Belang (2 zetels).

Emmily Talpe heeft al enkele aandachtspunten voor de komende maanden en jaren: onderhoud van voetpaden en fietspaden, voldoende zichtbaarheid waar mensen wonen (openbare verlichting), terrasjes het hele jaar rond, aandacht voor de toenemende vergrijzing, het nijpend tekort aan bedrijventerreinen, het bewaken van de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de binnenstad (dus mobiliteit en parkeerplaatsen) en ook het zwemmen in open lucht wordt bestudeerd.

2019-01-08 00:00:00 - Nieuwe Ieperse gemeenteraad geïnstalleerd - gemeenteraad_ieper_2019_eed_katrien_desomer.jpg
2019-01-08 00:00:00 - Nieuwe Ieperse gemeenteraad geïnstalleerd - gemeenteraad_ieper_2019_eed_miet_durnez.jpg
De redactie