Nieuws

Nieuw die­ren­asiel Blauw Kruis in Oos­ten­de niet lan­ger zeker door geldkwestie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De bouw van het nieuwe dierenasiel van Blauw Kruis van de Kust in Oostende staat on hold. Ondanks de belofte dat de stad mee zou investeren, is op de meerjarenplanning voor de begroting geen financiering voor de bouw van het nieuwe asiel voorzien.

 

In het Blauw Kruis komen elk jaar honderden dieren binnen, maar de gebouwen zijn er slecht aan toe. Drie jaar geleden startte een grote crowdfundingcampagne voor een nieuw honden- en poezenasiel. Dat zou mee gefinancierd worden door de stad, want voor elke euro van het Blauw Kruis, zou de stad een euro bijleggen. Daarnaast werd ook een startsubsidie van 50.000 euro voorzien.

Geen middelen

Ondertussen heeft het Blauw Kruis ruim 400.000 euro verzameld en ook de bouwvergunning is recent nog verleend. Maar het huidige stadsbestuur meent, anders dan het vroegere stadsbestuur, momenteel geen middelen te hebben voor de bouwsubsidie. Volgens stad Oostende is Blauw Kruis dan ook om de tuin geleid door een loze belofte van het vorige stadsbestuur.

Politiek spel

De sp.a-fractie, die nu in de oppositie zit in Oostende, reageert onthutst en klaagt de woordbreuk aan. De belofte aan de vzw mag volgens hen niet zomaar ongedaan worden gemaakt.

Het Blauw Kruis zelf hoopt dat het geen politiek spel wordt, maar enkel een kwestie van dierenwelzijn. Ze willen snel aan tafel met de stad.

Lees ook:

   
Stefaan Kerger