Nieuws

Minis­ter zet Ouden­burg onder ver­scherpt toezicht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers zet de stad Oudenburg onder verscherpt toezicht.

Het vastgoedkantoor van burgemeester Anthony Dumarey was mogelijk betrokken bij de bouw van een nieuw Welzijnshuis. En zo zou er dus sprake kunnen zijn van belangenvermenging.

Klacht van buurtbewoner

De projectontwikkelaar van het nieuwe Welzijnshuis, met daarboven luxeappartementen sloot een contract af met een van de makelaars van het vastgoedkantoor van Dumarey om die appartementen te verkopen.

Een buurtbewoner diende klacht in en het vastgoedkantoor van de burgemeester trok zich terug. Maar toch kan dit nog als partijdigheid aanzien worden en daarom komt de stad onder verscherpt toezicht.

Oppositiepartij CD&V vindt het niet kunnen dat de gemeenteraad niet officieel werd ingelicht over het onderzoek dat er was en over het eindrapport. N-VA vraagt dan weer een duidelijk signaal van Open VLD. Stijn Jonckheere, Schepen N-VA Oudenburg: "Ik heb net zoals alle gemeenteraadsleden kennis genomen van het rapport van Audit Vlaanderen. Dat onderzoek is diepgaand en grondig gevoerd. De zaken die daaruit naar voren komen, zijn zwaarwichtig. Dat moeten we serieus nemen. We kijken dan ook naar Open VLD om de toch wel stevige conclusies van het rapport te bestuderen en een signaal te geven dat zij hun huis op orde zullen stellen." 

Ook andere gemeenten onder verscherpt toezicht

(lees verder onder de video)

Stefaan Kerger