Meu­le­be­ke ver­rast door njet’ van Pit­tem over fusie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Meulebeke is verrast dat Pittem 'nee' zegt tegen de fusieplannen. Waarnemend burgemeester Katrien Seys dacht dat alles in kannen en kruiken was. Ze hoopt nu dat Meulebeke nog kan samengaan met Tielt.

Na een infovergadering voor de inwoners vorige week maakte het gemeentebestuur van Pittem gisteren bekend dat er geen fusie komt met Meulebeke en Tielt. In Meulebeke hadden ze dit niet zien aankomen. Waarnemend burgemeester Katrien Seys (Meulebeke) : "We hadden de administratie al gedeeltelijk in gang gestoken om de principiële goedkeuring te kunnen agenderen op de gemeenteraad. We hopen natuurlijk nog altijd dat Tielt verder zal meegaan met de fusie. Als ik zie wat er in de acht jaar dat ik schepen ben allemaal is bijgekomen van administratief werk, wat er bijgekomen is vanuit de overheid, wat onze diensten moet verwerken, dat is een hele pak en het is als kleine gemeente bijna niet meer te doen."

Maar Pittem telt nog minder inwoners, zo'n 6.500 tegenover 11.000 Meulebekenaren. Maar net omdat Meulebeke niet de kleinste is ziet ook Tielt nog een toekomst samen. Luc Vannieuwenhuyze, burgemeester Tielt: "In die zin houden wij nog de piste open natuurlijk om te kijken of Meulebeke ook nog bereid is om alleen met Tielt die stap te zetten. Dat moet natuurlijk onderzocht worden en bekeken worden of dat bestuurlijk en politiek inpasbaar is. We zullen dat in besprekingen moeten aftoetsen."

Bekijk ook:

 

2023-06-20 00:00:00 - Meulebeke verrast door 'njet' van Pittem over fusie - tielt_11.jpg
Kate Baert