Nieuws

Klacht bij Unia tegen par­tij Ieper2030 wegens racisme

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De fractieleider van Groen Ieper heeft klacht heb ingediend bij Gelijkekansencentrum Unia tegen de partij Ieper2030 van gemeenteraadslid Nancy Six, en dat voor een Facebookbericht naar aanleiding van de komst van 90 asielzoekers in Ieper.

Op haar Facebookpagina gebruikt Ieper2030 het woord 'importcriminelen.'

Jordy Sabels vindt dat woord racistisch en discriminerend. “Woorden zoals importcriminelen gebruiken kan niet voor een politieke lokale partij die zich voordoet als democratisch en beweert het Vlaams Belang losgelaten te hebben," zegt hij.

Die partij Ieper2030 vraagt om een extra gemeenteraad over de komst van de asielzoekers. Ze vreest een grote impact voor de stad en pleit voor een gesloten centrum in de legerkazerne.  Er zou ook geen overleg zijn geweest met de buurtbewoners. Nancy Six is niet te spreken over de klacht van Groen. "Dit zegt meer over het gemeenteraadslid dan over zijn politieke kwaliteiten. Immers…is spreken met elkaar geen betere oplossing dan gewoonweg de verantwoordelijkheid bij een andere instantie te leggen? Uiteraard juicht Ieper2030 initiatieven voor solidariteit toe, maar als men weet dat op 150 km van hier (in Wallonië) er mensen zijn die deze steun heel goed zouden kunnen gebruiken stel ik toch de vraag: “waarom krijgen deze mensen (voor een bepaalde tijd), geen warm bed aangeboden?” De eigenaars van het jeugdhotel geven immers zelf toe dat financiële redenen hier een grote rol spelen."

 

Bekijk ook:

Redactie