Ize­gem­se sche­pen sterft onder trein in Ingelmunster

2015-03-18 00:00:00 - Izegemse schepen sterft onder trein in Ingelmunster

In Ingelmunster is vanmorgen schepen Filip Motte uit Izegem om het leven gekomen. Hij kwam onder een trein terecht. Volgens het parket gaat het om een wanhoopsdaad.

Filip Motte is schepen van Financiën (N-VA) in Izegem. Zijn plotse overlijden lokt heel wat reacties uit.

Filip Motte is 54 jaar. Hij is schepen sinds 2013. Daarvoor zat hij in de gemeenteraad. Filip Motte was ook arts-specialist in het Sint-Jozefsziekenhuis in Izegem. Hij was getrouwd en heeft 2 kinderen van 27 en 24 jaar.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan daarmee terecht bij Tele-Onthaal en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Zij zijn te bereiken via het gratis noodnummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Treinverkeer urenlang verstoord

Het ongeval vond plaats op de lijn Kortrijk-Brugge en zorgde voor heel wat hinder. Eerst konden er totaal geen treinen rijden tussen Kortrijk en Roeselare.

Rond 8u30 konden de treinen tussen het station van Kortrijk en Roeselare rijden op een enkel spoor. De treinen van Brugge naar Kortrijk werden omgeleid via Deinze. Tussen Kortrijk en Roeselare konden de reizigers gebruik maken van een vervangende busdienst.

Om 10u was er weer verkeer mogelijk over beide sporen. Reizigers moeten wel nog rekening houden met kleine vertragingen.

 

De redactie