Nieuws

Geen gevol­gen coa­li­tie Tor­hout na voog­dij Vooruit

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er heerst onenigheid bij de afdeling van Vooruit in Torhout. En dat gaat zover dat partijvoorzitter Conner Rousseau zelf ingrijpt. Hij neemt samen met federaal fractieleider Melissa Depraetere en met provinciaal fractieleider Simon Bekaert de bevoegdheden over.

De kern van de onenigheid binnen de lokale afdeling ligt in een pamflet dat bestuurslid Frank Verhoye verspreidde onder de leden van de partij. Daarin richtte hij zijn pijlen op zijn opvolgster Ine Debruyne en op de huidige schepen van sociale zaken, Paul Dieryckx. Rousseau kwam maandagavond luisteren op de lokale afdeling, maar de brokken lijmen, dat zat er niet in.

Rousseau neemt een vrij fel besluit: de bevoegdheden van Vooruit inTorhout zullen waargenomen worden door hemzelf, Melissa Depraetere uit Stasegem en Simon Bekaert uit Tielt. De lokale mandatarissen blijven weliswaar op post, maar als zij een beslissing nemen, moet die eerst bij de partijkopstukken worden afgetoetst. Zo hoopt Rousseau dat de rust in zijn Torhoutse afdeling kan terugkeren. Schepen Dieryckx blijft actief, Frank Verhoye mag zijn partijkaart houden.

Bart Coopman