Nieuws

Gede­pu­teer­de Ver­eec­ke bergt pro­vin­ci­a­le ambi­ties op

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De regiobesturen van Zuid- en Midden-West-Vlaanderen van Open Vld hebben Piet Vandermersch aangeduid als lijsttrekker voor Open Vld voor de komende provincieraadsverkiezingen.

Zowel Carl Vereecke als Piet Vandermersch waren kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Vandermersch haalde het en daarom wil gedeputeerde Carl Vereecke nu volledig de focus leggen op zijn woonplaats Kuurne.

Carl Vereecke: “ In 2012 ging ik voor een verlenging van mijn burgemeesterschap in Kuurne, een ambt dat ik sinds 2001 uitoefende. Geheel onverwacht werd ik gedeputeerde en ging ik de opportuniteit in de provincie aan. Het was in onze provincie sinds 1866 dat de liberale partij nog deel heeft uitgemaakt van het provinciebestuur.”

"Uitdagingen in Kuurne zijn enorm"

Maar het werk in Kuurne is volgens Vereeche nog niet af. “De uitdagingen in Kuurne zijn enorm. Zo zijn er heel wat openbare werken, die al veel te lang op zich laten wachten. Er is ook de leegstand in de industriezone, dat met een veel te grote traagheid wordt aangepakt.

Verder zal Kuurne de komende jaren heel wat inkomsten verliezen (taks op motorvoertuigen), die men nu probeert te compenseren door nieuwe hoge gemeentelijke belastingen. Kortom, het huidig gemeentebestuur verkondigt veel op Facebook en Twitter, doch geen concrete realisaties. Daarom zal ik samen met de kandidaten, met wie ik in Kuurne wil opkomen, mijn pijlen opnieuw volledig richten op onze Ezelsgemeente.”

Lees ook

Ben Storme