Nieuws

Coa­li­tie­wis­sel in Wer­vik: Voor­uit dumpt Open VLD, bur­ge­mees­ter kan daar­door aanblijven

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vooruit Wervik dumpt zijn coalitiepartner en daardoor kan Youro Casier (Vooruit) burgemeester blijven.

Normaal zou Casier na 4 jaar de fakkel doorgeven aan Bert Verhaeghe van de stadslijst 'Open Vld-Groen-Positief Project’. Door die partij nu te laten vallen en in zee te gaan met de huidige oppositiepartij CD&V kan Casier aanblijven. Samen hebben ze 16 van de 25 zetels.

Na de jongste verkiezingen ging Vooruit in zee me 'Open Vld-Groen-Positief Project’. In het bestuursakkoord zou eerste schepen Bert Verhaeghe (Stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project) na vier jaar voor nog een periode van twee jaar burgemeester worden. Maar dat gaat dus nu niet door. De stadslijst 'Open Vld-Groen-Positief’ wordt geruid voor CD&V.

Constructieve motie van wantrouwen

Vandaag dienden Vooruit en CD&V daarvoor een constructieve motie van wantrouwen in tegen de meerderheid Vooruit & ‘Open VLD – Positief Project – Groen’. Volgens Vooruit liep de samenwerking in het college stroef, wat volgens haar op de lange duur nadelig zou zijn voor Wervik. Na gesprekken kwamen Vooruit en CD&V naar eigen zeggen “tot een positieve samenwerking waar er ruimte was voor elk hun eigen ideeën en bekommernissen. “

 Bercy Slegers, Tom Durnez en Yves Obin worden tot eind 2024 de nieuwe schepenen voor CD&V. En burgemeester Youro Casier blijft op post, net als de schepenen Geert Bossuyt en Lien Deblaere. Eerder zijn ook al in Blankenberge en Langemark-Poelkapelle via moties van wantrouwen coalitiewissels doorgevoerd.

Redactie