Nieuws

Antho­ny Dum­a­rey stopt als bur­ge­mees­ter van Oudenburg

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Anthony Dumarey zet een stap op zij als burgemeester van Oudenburg. Dat maakte hij zelf bekend op z'n Facebookpagina. 

Dumarey is sinds 2018 burgemeester van Oudenburg, maar op 2 oktober neemt hij noodgedwongen afscheid van de burgemeesterssjerp. De positie van Dumarey stond al een tijdje ter discussie omdat hij zich schuldig gemaakt zou hebben aan belangenvermenging. Het vastgoedkantoor van de burgemeester was mogelijk betrokken bij de bouw van een nieuw Welzijnshuis. met daarboven luxeappartementen.

Verscherpt toezicht

De projectontwikkelaar sloot een contract af met een van de makelaars van het vastgoedkantoor van Dumarey om die appartementen al te verkopen. Er waren echter nog geen vergunningen voor het project afgeleverd. Een buurtbewoner diende klacht in en het vastgoedkantoor van de burgemeester trok zich terug. Uit een onderzoek van Audit Vlaanderen blijkt dat dit nog als partijdigheid aanzien kan worden. Oudenburg kwam daarom onder verscherpt toezicht te staan. 

Duidelijk signaal

Dumarey heeft gisteravond tijdens een besloten gemeenteraad uitleg moeten geven, maar daarmee wist hij het vertrouwen van z'n coalitiepartners N-VA en Vooruit niet terug te winnen. Zij drongen aan op een duidelijk signaal van de burgemeester. Vandaag meldt Dumarey via een open brief op Facebook dat hij een stap opzij zet als burgemeester. 

Naar alle waarschijnlijkheid zal vierde schepen Romina Vanhooren de nieuwe burgemeester van Oudenburg worden. 

Lees hier de open brief van Anthony Dumarey: 

Bekijk ook:

Nathalie Dewulf