Nieuws

ACOD: Wij gaan ons vel duur verkopen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De beslissing hing al twee jaar de lucht, maar nu is er plots toch een politiek akkoord uit de bus gekomen over de sluiting van vier van de zes kazernes van de civiele bescherming.

"Dat is zeer slecht nieuws, maar we gaan ons vel duur verkopen. We zijn als vakbond verplicht om op te komen voor behoud van werkplaatsen", zegt vakbondsman Gino Hoppe van de socialistische vakbond ACOD Openbare Diensten. "We zullen de precieze teksten pas eind deze maand krijgen. Dan ga ik met mijn mensen die teksten bestuderen om te zien wat we kunnen doen en hoe we moeten reageren, als het kan in gemeenschappelijk front."

Lange duur

Hoppe noemt het sowieso "een asociale maatregel" om mensen ineens honderden kilometers van de ene provincie naar de andere te sturen om hun werk te blijven doen. "Daar moet over gepraat worden, en ik heb van minister Jambon begrepen, dat er inderdaad kan over gepraat worden." Andere factor is de betrekkelijk lange tijdsduur die nog rest voor het doorvoeren van de hervormingen. "Er wordt gemikt op het jaar 2019", zegt Hoppe. "Dat betekent toch dat het een operatie van lange duur gaat worden."

Belga