West-Vlaam­se uit­tips in Ik Zomer West-Vlaams

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een hele zomer lang neemt Vincenzo jullie mee naar allerlei uittips in eigen regio: toffe activiteiten in provinciedomeinen, prachtige wandel- en fietstochten, leuke tips om met de kinderen of kleinkinderen te doen en nog veel meer!

Schatten van Vlieg

Deze zomer kan je weer de zoektochten van 'Schatten van Vlieg' doen. Het is een echte aanrader en je kan ze doen in vier provinciedomeinen: Atlantikwall Raversyde in Oostende, het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne, Bulskampveld in Beernem, en ook in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Je moet verschillende opdrachten doen en in elk provinciedomein zijn die opdrachten anders.

Duinpanne – divers activiteitenaanbod

In het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne kan je een hele zomer lang terecht voor een waaier aan verschillende activiteiten en Vincenzo heeft ze allemaal uitgeprobeerd!

Bulskampveld – ‘Natuurleuk

In provinciedomein Bulskampveld in Beernem kan je de hele zomer lang meedoen met allerlei activiteiten voor gezinnen met kinderen. Zo is er elke dinsdagnamiddag 'Bos op stelten', elke zaterdagnamiddag kan je dan weer sprookjesfiguren ontmoeten, en elke woensdag- en zondagnamiddag is er een 'Natuurleuke' activiteit. En dat gaat over bosdierenyoga, zaadbommen maken of zelfs houtlezen. Vincenzo ontdekt wat er vandaag op de agenda staat, maar hij vermoed alvast iets met klei...

Kustsafari

Vandaag gaat Vincenzo met een fijne groep op kustsafari. Tijdens valavond biedt de Uitkerkse Polder in Blankenberge een uniek spektakel. We hebben het over een bonte verzameling aan watervogels, weidse poldergraslanden en zelfs schorren met zilte planten... Deze zomer kan je op 6 verschillende kustsafaris. Het concept is telkens hetzelfde, maar toch is elke tocht anders.

De redactie