Partnercontent

Mijn hob­by: twaalf­ja­ri­ge Nathan schrijft boek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De twaalfjarige Nathan Lauwers uit Moen bracht zijn eerste boek uit. ‘Monstereiland’ is een fantasieverhaal voor kinderen. De jonge auteur heeft een passie voor tekenen en schrijven. Al van toen hij nog maar net kon schrijven maakte hij kleine boekjes met veel tekeningen en tekstballonnen.

Hard aan gewerkt

“Vroeger waren dat zo kleine verhalen die ik eigenlijk nooit afwerkte. Toen ik typles volgde stelde mijn mama voor om één van mijn verhalen uit te typen als oefening. En zo ontstond ‘Monstereiland’”. Het eerste boek van Nathan telt 46 pagina’s en is gedrukt. Je kan zijn boek dan ook uitlenen in de bibliotheek van Zwevegem.

Fantasierijke tekeningen

Nathan heeft altijd graag getekend. Hij houdt van het idee dat je je fantasie de vrije loop kunt laten.

Je kunt een monster hoorns en stekels geven. Je kunt ze ontwerpen hoe je wilt. Als ik het verhaal zou opbouwen rond een tijger of een leeuw, dan bestaat dat dier al.

Nathan

Tweede boek

Hoewel hij zelf geen boekenwurm is, is het creëren en schrijven van verhalen iets waar Nathan zich helemaal in kan uitleven. De jonge auteur werkt zelfs al aan een tweede boek. "Het gaat over een jongen die zijn opa bezoekt in Canada. Daar gebeurt een aardbeving en door een spleet in de aarde, vinden ze er een ondergrondse wereld,” verklapt Nathan. Iets om naar uit te kijken dus!

Ann-Sofie Sabbe