Op stap met Fabi­en­ne en Ari­a­ne in Oudenburg

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Fabienne verrast haar dochter van negen jaar, Ariane, met een uitstap in Oudenburg. Ze hebben niet altijd tijd voor een uitstap met z’n tweetjes, dus deze Zalige Zondag is een dag om te koesteren.

De eerste activiteit van de dag is een bezoek aan het RAM, het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg. Het museum is helemaal vernieuwd. Jong en oud maken er kennis met de geschiedenis van de Romeinen. Veel voorwerpen in het museum zijn afkomstig van archeologische opgravingen in het centrum van Oudenburg. Maar Ariane was vooral onder de indruk van de maliënkolder die ze over haar hoofd mocht trekken.

Na een fietstochtje arriveren Fabienne en Ariane in Plassendale, een oud sluizencomplex. Een heel idyllisch plekje om even te stoppen en te gaan wanden of fietsen langs de vaart. Maar mama en dochter mochten aan boord van de Tordino, vroeger een binnenvaartschip, nu een museum. Aan boord kan je zelf ondervinden hoe het is om een schip te besturen in de stuurcabine.

Wil je meer avontuur, dan kan je ook SUPpen of kajakken op het kanaal Gent-Oostende. SUP of stand up paddle boarding is een leuke activiteit om op het water te doen. Je staat als het ware als een gondelier op een surfplank. Je staat recht op de plank en de peddel gebruik je om vooruit te komen. Helemaal niet zo moeilijk als je zou denken.

Het was een stralende Zalige Zondag. Dus Fabienne en Ariane eindigen hun dagje in Oudenburg op het terras van ’t Spaans Tolhuis. Een monument aan de waterkant met een heel gezellige tuin en terras. Tijd voor een ijsje!

Ilse Van der Vennet