Partnercontent

Nieuw aan Syn­tra West: Mari­ne Coördinator

LHMU 23 4

Syntra West staat altijd heel nauw in contact met het werkveld. Uit de maritieme sector kwam de vraag naar een opleiding tot Marine Coördinator. Zo iemand is verantwoordelijk voor het beheren en coördineren van maritieme activiteiten op offshore locaties, zoals het onderhoud van windmolenparken. Griet heeft interesse in de opleiding en krijgt in deze aflevering van Leg Het Mij Uit een inkijk in deze nieuwe job.

Wat doet een Marine Coördinator?

Voor deze aflevering van Leg Het Mij Uit moeten we naar onze kust, want daar zijn Marine Coördinatoren erg gevraagde profielen. Maar wat doet een Marine Coördinator precies? Dat legt Jorden Wittesaele uit. Hij is Operations Support Lead bij Otary, een bedrijf gevestigd in Oostende dat offshore windparken ontwikkelt, bouwt en beheert.

Samenwerking is heel belangrijk

Een Marine Coördinator staat er niet alleen voor. De samenwerking met zijn of haar collega’s in de controle kamer is van uiterst belang. Dat bevestigt ook Joni Defer, hij is Control Room Engineer en werkt samen met de Marine Coördinator bij Otary.

Grote vraag naar Marine Coördinatoren

Door de bouw van de windmolenparken voor onze kust zijn er heel veel jobs in de sector bijgekomen. Syntra West heeft al een opleiding windmolentechnicus, en door gesprekken met de maritieme sector, bleek de vraag naar een opleiding tot Marine Coördinator erg groot.

Klaas Minne van Syntra West: “Na bijna een jaar ontwikkeling in samenwerking met de sector, is deze opleiding klaar. De cursisten worden ondergedompeld in communicatietechnieken, opmaken en opvolgen van transferplannen, ze leren werken met zee- en weerkaarten en hoe te reageren in noodsituaties. Aangezien de voertaal Engels is, krijgen ze ook Engels vakjargon.”

Geen voorkennis nodig

Deze opleiding is kort en krachtig. In een aantal maanden heb je je diploma op zak en ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Ruth Teerlynck is coördinator bij het opleidingscentrum The Reef in Oostende waar levensechte situaties worden nagebootst en waar cursisten worden klaargestoomd voor hun toekomst in de maritieme sector.

Zin om aan deze opleiding te starten? Hier vind je alle info.

Met dank aan

Ann-Sofie Sabbe